Friday, 20 September 2013

Set Sayangkan Usus / Perut Anda Setiap Hari!



Tak semua orang dilahirkan lawas. Kadang2 disebabkan dek pengambilan diet makanan yg kurang baik atau tidak seimbang, maka, masalah sembelit pasti menyerang. Tulah, org suruh makan sayur atau buah2an dan lebih serat atau fiber xmau. Kan dah kena sembelit. Masalah sembelit yg dipandang mudah boleh akhirnya menyebabkan buasir jugak. Sebab tu pengambilan serat yg banyak dan pengambilan diet yg seimbang sangat digalakkan di dalam piramid kesihatan.

Sistem penghadaman yg baik sebenarnya adalah asas kepada tubuh yg sihat. Sembelit, mulut berbau, najis keras, mengidam makanan, perut berangin dan kembung adalah masalah penghadaman yg biasa dialami oleh kebanyakan orang.

Tahukah anda, sistem penghadaman yg tidak sihatlah yg mengakibatkan :

  • Penambahan berat badan
  • Masalah gastrik
  • Perut buncit
  • Kanser usus
  • Masalah penghadaman
  • Sistem imun yg lemah

Set Penghadaman Shaklee ni antara lain dapat meningkatkan sistem penghadaman untuk kekal sihat. Dgn set ni jugak, anda boleh dapat kebaikan-kebaikan yg berikut:

  • Melegakan sembelit
  • Meningkatkan kesihatan sistem penghadaman
  • Menyokong kesihatan usus
  • Membantu menyahtoksin badan
  • Membantu mengurangkan berat badan
  • Melegakan perut yg tidak selesa

Part mengurangkan berat badan tu memang betul. Sebab ramai yg tak sedar sebenarnya perut yg buncit berpunca daripada sistem penghadaman yg tidak sihat. Mana taknya, makan segala macam makanan hari ni, esok belum tentu keluar. Cuba bayangkan keadaan dalam perut dan usus kita camna. Uwekk!! Akibat perut buncit, maka berat badan pon naik.

Jadi kepada mereka yg rasa nak turunkan berat badan dan dalam masa yg sama nak jaga kesihatan usus, meh PM saya laju2.

PM / Call / SMS / WhatsApp 0163314797 dan saya akan berikan Harga ISTIMEWA, Tawaran HEBAT dan Konsultasi PERCUMA!!



Get a good gut feeling.

Regards,

Marina, Ibu Zidane =)


Set Kesihatan Shaklee Untuk Wanita




Allah jadikan wanita itu kuat. Wanita la yg dipilih untuk mengandung, bersalin, membesarkan anak, menjaga anak siang dan malam. Tu tak masuk yg kerja di pejabat. Jalankan tanggungjawab sebagai pekerja. Suri rumah pon sama. Bekerja non stop 24/7 demi keluarga.

Sebab tu kalau perasan, kalau mak-mak ni tak sihat, dapur tak berasap, keperluan hidup pon tunggang langgang sama. Bukan nak kata suami tak bantu. Tapi faham-faham la, kesempurnaannya kurang di situ. Hehe.

Sebab tu wanita kena jaga kesihatan diri, kecantikan diri. Mekap dan pakaian cantik tu perkara ke dua. Yg penting kesihatan ni haa. Siapa setuju?

Wanita zaman sekarang mudah terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupan. Contoh:

  • Akil baligh
  • Pra kehamilan
  • Kehamilan
  • Pra menopos
  • Menopos
  • Selepas menopos

Banyak masalah kesihatan bila wanita melalui fasa-fasa ni. Tipula kalau nak cakap tak pernah rasa tak sihat sekali pon. =P

Sebab tu Shaklee menawarkan produk yg hebat untuk memenuhi keperluan wanita untuk semua peringkat dan fasa hidup ni. Antara kebaikannya plak:

  • Membantu melegakan simptom sengugut dan menopos
  • Menggalakkan kulit yg cantik
  • Menggalakkan tulang yg kuat
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Melegakan sakit-sakit sendi

Kalau tak dapat cuba semua, apa kata cuba ambil sesuatu untuk ubah cara anda menjaga kesihatan sekarang. Kesihatan sekarang a bit pricey. Sebab tu banyak syarikat insurans menawarkan macam2 pakej untuk preparation.


Siapa yg sayang mak, adik, kakak, isteri, nenek, kawan2, cikgu cikgi, apa kata sekali sekala ubah trend dan hadiahkan supplemen kesihatan untuk hari2 penting mereka? Mesti diorg rasa terharu sebab tahu kita ambil berat tentang kesihatan mereka.

PM / Call / SMS / WhatsApp 0163314797 untuk Harga ISTIMEWA, Tawaran HEBAT dan Konsultasi PERCUMA!!


Healthy Woman, Happy Life!


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)




Set kesihatan Shaklee untuk insan bernama LELAKI!




Penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok. Ini adalah antara penyakit yang mungkin dihidapi oleh mana-mana golongan manusia dan tidak terkecuali golongan lelaki.

Ada di antara golongan lelaki ini mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun dan akhirnya membawa kepada masalah kesihatan yg rumit seperti :

  • Mati pucuk
  • Pembesaran Prostat
  • Kelesuan
  • Kurang tenaga dan Stamina 

Sebab tu di Shaklee, Set Men's Vital Health ni memang cukup untuk mereka yg mementingkan kesihatan unggul.

Antara kebaikannya:

  • Memelihara kesihatan prostat
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  • Memelihara jantung yg sihat
  • Membantu mengawal tekanan darah normal
  • Mengawal tahap kolesterol yg sihat.

Siapa yg tak nak sihat dan suka sakit? Ayah saya dari dulu suka amalkan supplemen. Walau dulu tak ambil Shaklee, tapi ayah tetap jaga kesihatan dgn pengambilan supplemen lain. Sekarang je ayah dah bertukar kepada Shaklee. Malu saya dgn ayah. Sebab saya sendiri pon jenis endah tak endah mengenai kesihatan. Hehe.

 

Jom hadiahkan kepada adik, abang, suami, ayah, datuk, cikgu, kawan-kawan, jiran dan sesiapa sahaja lah. Asalkan LELAKI. =)

PM / Call / SMS / WhatsApp 0163314797 untuk Harga HEBAT, Tawaran ISTIMEWA dan Konsultasi PERCUMA!!


Improve health and vitality!


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)

Set Super Detox Shaklee


  • Jerawat / Kulit Kusam
  • Selalu berasa lesu dan kurang bertenaga
  • Sakit kepala berulang
  • Rasa gatal, emosi bercelaru
  • Radang pada kulit
  • Alahan
  • Ekzema

Apa yg dinyatakan di atas adalah simptom-simptom yg menunjukkan tubuh anda mungkin mempunyai toksin berlebihan. Bila toksin berlebihan dalam badan, maka kita pun selalu rasa malas dan tak sihat.

Jangan risau! Saya ada cara mudah untuk membantu anda semua mengeluarkan toksin dan bahan buangan daripada badan supaya badan yg lesu kembali sihat!




Antara kebaikan set super detox ni:

  • Membantu menyingkirkan toksin berbahaya daripada badan
  • Membantu meningkatkan kesihatan hati
  • Meningkatkan seri wajah
  • Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan tubuh.

Set Super Detox ni pon bagus untuk mereka yg ada cuba ambil supplemen lain tapi masih tak nampak lagi hasilnya atau bagi mereka yg baru nak ambil supplemen. Sebab adalah lebih elok kalau toksin-toksin dalam badan kita disingkirkan terlebih dahulu supaya supplemen lain yg kita ambil lebih berkesan.

Nak cuba? Nak sihat?

Detoxify for greater health, endless energy and radiance complex!

PM / Call / SMS / WhatsApp 0163314797 untuk Harga HEBAT, Tawaran ISTIMEWA dan Konsultasi PERCUMA!


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)