Tuesday, 4 June 2013

SET PENYUSUAN SI MANJA

Saya mencadangkan 5 jenis set penyusuan. Anda boleh pilih mana satu yang sesuai dengan bajet dan keperluan anda.Set ini sesuai untuk mereka yang mempunyai bajet yg sangat terhad. Juga sesuai untuk ibu-ibu yang baru ingin mencuba supplemen dalam menjayakan penyusuan mereka. Set ini membantu memperkayakan dan memberi nutrisi tambahan kepada susu ibu dan menyihatkan bayi. 


Sesuai untuk ibu-ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan yang serius dan ingin menambah kualiti dan nutrisi dalam penghasilan susu.Set ini sesuai untuk ibu-ibu selepas bersalin dan masih dalam tempoh berpantang. Set ini sesuai untuk ibu-obu berpantang sama ada yang melalui kelahiran secara c-zer mahupun normal. Juga sesuai untuk ibu-ibu yang mempunyai bayi pramatang dan jaundice ataupun untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)


Set ini sesuai untuk ibu-ibu yang mempunyai bajet sederhana serta ingin menambah kualiti dan kuantiti penghasilan susu mereka. Set ini juga sesuai untuk wanita yang mengalami masalah keputihan kerana set ini juga baik untuk kesihatan dalaman dan bukan sekadar untuk ibu-ibu yang menyusukan. Juga sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit dan bayi yang mempunyai masalah eczema. Mempunyai 2 MILK BOOSTER iaitu kalsium dan alfalfa.

Paling sesuai untuk ibu-ibu yang mempunyai bajet yg premium serta mengalami masalah penyusuan yang kritikal. Juga sesuai untuk wanita yang mempunyai masalah keputihan serta untuk ibu-ibu yang ingin melakukan relaktasi.

ZINK

Sangat baik untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman. Makanan yg kaya dgn zink adalah ikan haruan. Pengambilan zink setiap hari adalah tepat bagi ibu selepas melahirkan, mengalami masalah keguguran rambut dan immune booster dalam melindungi bayi dan ibu. Zink juga mengatasi masalah 'kedinginan' selepas bersalin dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan kesihatan yang optimum.


OSTEMATRIX (KALSIUM)

 Merupakan MILK BOOSTER untuk ibu-ibu yang berpantang, membantu mengurangkan sakit belakang kesan epidural dan masalah sembelit selepas melahirkan.


MULTIVITAMIN VITALEA

Membekalkan tenaga dan zat besi kepada ibu dan bayi. Meningkatkan tahap kesihatan ibu yang menghadapi perubahan jadual harian dan keletihan dalam menguruskan urusan harian dan bayi.


ALFALFA

Merupakan MILK BOOSTER untuk ibu-ibu dalam penyusuan dan dalam masa yang sama megurangkan masalah keputihan, 'kering' bersama suami dan masalah dalaman wanita yang lain. Turut membantu dalam masalah asma dan alergik.


VITAMIN B COMPLEX

Berfungsi memberikan ketenangan, menghilangkan stress, meroyan, serta mengawal perubahan emosi ibu dan membekalkan asid folik kepada bayi.


ESP

Protein soya yang membantu penghasilan susu lebih cepat dan sesuai bagi ibu-ibu yang bercadang untuk menambah stok susu ketika berpantang. ESP juga mempercepatkan penyembuhan luka, pertumbuhan tisu-tisu baru dalam badan dan paling menarik sekali untuk menjadikan kulit lebih gebu dan menganjalkan payudara.


Berbaloi cuba set penyusuan shaklee ni. Setiap satu set, life span nya bukan sebulan.Malah ada yg boleh bertahan sampai 3-4 bulan. Maksudnya, takde la setiap bulan nak spend duit beli supplemen penyusuan.

Tapi dalam masa yg sama saya tetap nak ingatkan, konsep demand & supply tetap utama dalam penyusuan. Kalau tiada demand (permintaan) maka tiadalah suppy (penghasilan). Kalau konsep demand & supply tak dipantau, minum air pon tak sampai 1 liter sehari, macam mana susu nak banyak? 

Demand & Supply + suplemen untuk melengkapkan nutrisi baru la betul!

Hubungi saya untuk tahu banyak benda pasal kesihatan ibu-ibu.

Call / SMS / Whatsapp : 0163314797
PM saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA berserta tips dan konsultasi PERCUMA!


Regards,

Marina, Ibu Zidane =)

No comments:

Post a Comment