Wednesday, 13 February 2013

Herb-Lax

Dah namanye kat belakang ada lax - Maka, herb-lax ni memang fungsinya untuk melawas. Saya memang ada masalah membuang. Kadang-kadang sampai 2 3 hari baru membuang. Bayangkan apa yg saya makan hari ni, lusa baru la keluar. Dah macam penuh toksin dalam badan. Bila perut penuh, buncit la jadinya. 

Jadi. untuk memastikan pembuangan secara teratur dan berterusan, saya makan Herb-Lax setiap minggu. Tapi sekali je. Tu pon ari cuti. Tapi take note, herb-lax xdela macam teh atau ubat pelawas yg lain. Jauh sekali macam julap. Hehe. 

Apa ada dalam Herb-lax?


  1. Senna Leaves: Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  2. Buckhorn bark: Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
  3. Licorice root: Membantu proses detoksifikasi.
  4. Fennel seeds: Mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.
  5. Anise seeds: Merangsang pengeluran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.
  6. Rhubarb root: Herba yg banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.
  7. Blue Malva Flower: Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
  8. Culver's root: Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.
  9. Alfalfa leaves: Membersihkan usus, darah dan hati.
Formulasi kesembilan herba semulajadi ni telah dipatenkan ke dalam Herb-Lax. Bezanya Herb-Lax Shaklee ngan produk lain ialah sifatnya yg menggalakkan tindakan pembersihan yg lembut dan sesuai digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang. 

Antara manfaat utama Herb-Lax ni:
  • Pembersihan najis yg tersekat.
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yg tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) melalui tindakan pembersihannya yg lembut.
  • Mengempiskan perut.
  • Membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.

Saya amik Herb-Lax sekali ngan Omega Guard n ESP. Sebab apa? Sebab ni: 



Macam yg saya cerita dalam entri sebelum ni, lemak Omega -3 membakar lemak. Setelah dibakar, eloklah dibuang. Herb-Lax pon berguna di sini. Bila dah buang, kita kena bina otot. Barula ada tenaga nak bakar lemak lagi. Kitarannye berulang2. So far, alhamdulillah, xde masalah membuang. Melainkan kalau pergi rumah org. Kdg2 mood ni bergantung pada tempat gak. Haha.

Ok la, sampai sini je cite pasal Herb-Lax ni. Nanti kita jumpe lagi di lain entri. 

Nak cuba Herb-Lax ni? Dapatkan Herb-Lax anda sekarang!

Call/SMS/WhatsApps: 0163314797
PM saya untuk dapatkan harga istimewa berserta tips dan konsultansi percuma!


Regards,
Marina, Ibu Zidane =)



No comments:

Post a Comment