Wednesday, 13 February 2013

JUMPEROOOOOO!! =)




Zidane baru dapat Jumperoo. Kemain lagi dia melompat keseronokan. Senang sket sbb ibu xyah susah2 nak risau dia penat meniarap. Kalau letak dalam walker mungkin bahaya. Org cakap xelok untuk perkembangan motor dan mental budak2. Lgpon bahaya jugak sebab kalau tersadung jatuh kan bahaya. Kalau jumperoo ni, melompat je kat satu tempat. Hehe. See his happpy face...











Zidane anak ibu yg hensem! =)



P/S : Tiap kali pas solat doakan Zidane jadi anak yg soleh. Saham ibu dan ayah di akhirat. Insya Allah!



Regards,
Marina, Ibu Zidane

Herb-Lax

Dah namanye kat belakang ada lax - Maka, herb-lax ni memang fungsinya untuk melawas. Saya memang ada masalah membuang. Kadang-kadang sampai 2 3 hari baru membuang. Bayangkan apa yg saya makan hari ni, lusa baru la keluar. Dah macam penuh toksin dalam badan. Bila perut penuh, buncit la jadinya. 

Jadi. untuk memastikan pembuangan secara teratur dan berterusan, saya makan Herb-Lax setiap minggu. Tapi sekali je. Tu pon ari cuti. Tapi take note, herb-lax xdela macam teh atau ubat pelawas yg lain. Jauh sekali macam julap. Hehe. 

Apa ada dalam Herb-lax?


  1. Senna Leaves: Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  2. Buckhorn bark: Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
  3. Licorice root: Membantu proses detoksifikasi.
  4. Fennel seeds: Mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.
  5. Anise seeds: Merangsang pengeluran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.
  6. Rhubarb root: Herba yg banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.
  7. Blue Malva Flower: Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
  8. Culver's root: Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.
  9. Alfalfa leaves: Membersihkan usus, darah dan hati.
Formulasi kesembilan herba semulajadi ni telah dipatenkan ke dalam Herb-Lax. Bezanya Herb-Lax Shaklee ngan produk lain ialah sifatnya yg menggalakkan tindakan pembersihan yg lembut dan sesuai digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang. 

Antara manfaat utama Herb-Lax ni:
  • Pembersihan najis yg tersekat.
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yg tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) melalui tindakan pembersihannya yg lembut.
  • Mengempiskan perut.
  • Membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.

Saya amik Herb-Lax sekali ngan Omega Guard n ESP. Sebab apa? Sebab ni: 



Macam yg saya cerita dalam entri sebelum ni, lemak Omega -3 membakar lemak. Setelah dibakar, eloklah dibuang. Herb-Lax pon berguna di sini. Bila dah buang, kita kena bina otot. Barula ada tenaga nak bakar lemak lagi. Kitarannye berulang2. So far, alhamdulillah, xde masalah membuang. Melainkan kalau pergi rumah org. Kdg2 mood ni bergantung pada tempat gak. Haha.

Ok la, sampai sini je cite pasal Herb-Lax ni. Nanti kita jumpe lagi di lain entri. 

Nak cuba Herb-Lax ni? Dapatkan Herb-Lax anda sekarang!

Call/SMS/WhatsApps: 0163314797
PM saya untuk dapatkan harga istimewa berserta tips dan konsultansi percuma!


Regards,
Marina, Ibu Zidane =)



Thursday, 7 February 2013

Saya tak menyesal malah terus jatuh cinta.. =)

Masa mengandung, weight gain saya tidaklah keterlaluan. 10kg dalam masa 9 bulan. Tolak berat zidane masa lahir 2.28kg + uri 500g, maka berat yg lain berada kemas dalam badan saya sendiri. Masa mengandung x amik apa2 supplemen. Penyesalan di situ. Kalau saya tahu pasal Shaklee, dah tentu saya amik supplemen sebegini.
Tapi xperlu menyesal sebab saya bf zidane. Alhamdulillah, bulan Februari ni cukup 6 bulan. Saat entri ini ditulis, dah genap 5 bulan, 3 minggu dan 4 hari. Alhamdulillah. Harap dapat teruskan sehingga 2 tahun. =)
Selepas zidane lahir, banyak yg saya fikirkan. Saya nak kurus, tp saya nak makan nasi. Kalau nak kurus kena jaga makan. Kalo saya bf camna saya nak jaga makan? Huhu.
Saya banyak buat research. Hampir2 nak amik satu produk ni tp saya terselamat. Kenapa terselamat?Siapa xnak bila ada produk yg membolehkan kita kurus + sihat + anak cerdas? Ini yg saya ambil.

                                            





Omega Guard sebenarnye elok sangat untuk ibu-ibu yang mengandung trimester 2 ngan 3 tu. Sbb Omega Guard membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin, memori, meningkatkan IQ anak-anak dan memelihara penglihatan (retina)  bayi. Memandangkan saya tak sempat nak amik Omega Guard ketika membawa zidane dulu, maka, saya pon amik time saya bf zidane ni. Secara tak langsung, Zidane dapat khasiatnya. I like!

Part kurus plak, bukan semua LEMAK tak bagus. Contohnye, Omega Guard Shaklee mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak Omega-3 yg ada dalam Omega Guard ni akan membantu meningkatkan paras hormon "leptin: yg membantu kita mengawal selera makan. Lagi tinggi paras "leptin" dalam badan, maka, selera makan kita pon berkurang! Bagus kan? Selaing daripada tu, "leptin" ni boleh meningkatkan metabolisme badan. Bila metabolisme dalam badan meningkat, maka cepatlah lemak dibakar. Bila lemak dibakar, kuranglah berat badan! Kadar paras gula dalam darah pon stabil dengan pengambilan Omega-3 ni. =)

Ye ke Omega-3 ni boleh bakar lemak? Tak percaya? Mari saya buktikan.

"Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can't make them"

http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Betul, badan kita tak boleh hasilkan lemak Omega-3. Kita perlu dapatkan daripada makanan atau supplemen. Kajian di Jepun dan Republik Czech juga mengatakan bahawa lemak Omega-3 menghalang penghasilan "ugly body fat" ---> sudahlah ugly, fat pula.. =P

http://www.nowloss.com/good-fats-that-burn-fat-help-you-lose-weight.htm

Kesimpulannya, makan lemak pon boleh bakar lemak. Hebatkan? Tapi pastikan lemak yg diambil adalah lemak Omega-3!

Sebab tu saya cakap saya tak menyesal sebab tak amik Omega Guard ketika hamilkan Zidane. Sekurang-kurangnya saya berkenalan dengan Omega Guard ketika membesarkan Zidane. Alhamdulillah, terus jatuh cinta! 

Dapatkan Omega Guard anda sekarang!

Promo Februari 2013 masih berlangsung. Beli 6 percuma 1. Tapi tak salah kalau nak beli 1 je. =)

Call/SMS/WhatsApps: 0163314797
PM saya untuk dapatkan harga istimewa berserta tips dan konsultasi percuma!

Regards,
Marina, Ibu Zidane =)













Monday, 4 February 2013

Sayangi Jantung Anda! =)


Umum tahu yg penyakit jantung kekal menjadi salah satu punca kematian di dunia. Ada banyak cara kita nak jaga kesihatan jantung. Antaranya senaman yg teratur, pengurusan emosi yg bijak serta diet rendah lemak dan kolesterol. Kadang-kadang mungkin ada yg sempat nak lakukan semua ni, tapi bg sesetengah org, akibat kekangan masa, senaman pun entah ke mana. Pengurusan emosi yg tak terurus..Ye la, pegi kerja jem, balik pon jem. Tension. Akibatnya, sampai rumah lambat, makan apa yg ada atau apa yg segera, diet pon ke laut juga. =P

Di sini la Omega Guard Shaklee memainkan peranan! Secara saintifiknya, produk-produk Shaklee menyokong kesihatan yg optimum termasuklah kesihatan jantung. Macam mana ye? Sebab Omega Guard membekalkan asid lemak Omega-3 yg tulen yg boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Ada kajian juga yg membuktikan bahawa paras asid lemak Omega-3 yg tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular 

Bersempena dengan promo bulan Februari Shaklee, anda akan dapat 7 Omega Guard dengan membayar harga 6 Omega Guard. Untung kan? Boleh kongsi2 dengan kawan atau famili. Tapi tak salah kalau nak borong untuk diri sendiri. Boleh hadiahkan pada ayah, suami, abang, adik atau untuk self consumption demi kesihatan jantung kita. 

Jom amalkan gaya hidup sihat! Bila kita sihat keluarga gembira! =)








Dapatkan Omega Guard anda sekarang!

Call/SMS/WhatsApp: 0163314797
PM saya untuk dapatkan harga istimewa!


Regards,
Marina, ibu Zidane =)



Saya suka Omega Guard!


Sebut pasal minyak ikan, dulu masa kecik saya suke cucuk kapsul minyak ikan yg ayah suruh saya makan. Maklumla, xsuke makan ubat. Tapi skrg tidak lagi. Itu bezanya saya dulu dan skrg. Lagi satu perbezaan, dulu ayah belikan minyak ikan. Skrg, saya beli sendiri. =P

Anyway, saya pasti ramai yg makan minyak ikan ni. Sama ke semua minyak ikan ni? Dulu saya ingat sama je. Tapi skrg baru saya tau yg minyak ikan Shaklee a.k.a Omega Guard banyak keistimewaannya.


Kenapa kita kena pilih Omega Guard Shaklee:

  • Minyak ikan terbaik di dunia.
Bukan nak self-proclaimed. Tp setiap satu vitamin yg Shaklee keluarkan haruslah berserta kajian yg   menyeluruh. Omega Guard Shaklee ni diestrak dari ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Bukan daripada hati ikan sepertimana produk omega lain di pasaran. Omega Guard ni  adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan dan merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yg mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA etc. Dan ya, satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 950mg asid lemak Omega-3 EPA dan HDA.

  • Cara penghasilan Omega Guard adalah menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini - berbeza daripada pengusaha produk Omega yg lain yg menggunakan kaedah penyulingan tekanan yg akan memusnahkan sesetengah nutrien + tak dapat menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan


Ramai yg tahu yg asid lemak Omega 3 ni penting NAMUN tak ramai yg tahu yg Omega 3 ni tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Maksudnya kita kena dapatkan Omega 3 ni daripada apa yg kita makan.


Kebaikan Omega Guard:

  • Mencegah penyakit saluran darah & strok
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin & membantu perkembangan memori, memelihara penglihatan & pendengaran serta mencegah migrain
  • Meningkatkan sistem imun & menyihatkan paru-paru
  • Menentang kanser
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi
  • Mencegah insomnia & membantu mengurangkan tekanan.
  • Membantu pembakaran lemak


Ada banyak lagi kebaikan Omega Guard yg boleh kita dapat. Pendek kata, kepada sesiapa yg pentingkan kesihatan yg optimum, Omega Guard ni memang cukup sesuai untuk diambil. Ramai yg lebih mementingkan penampilan dan kecantikan daripada menjaga kesihatan. Saya mengaku saya sendiri mula consume Omega Guard ni sebab nak kuruskan badan. See.. =P Memandangkan saya menyusukan Zidane, saya juga berharap yg Zidane akan turut mendapat manfaat daripada apa yg saya makan. Tapi sebenarnya, bila badan sihat secara tak langsung kita akan nampak cantik! Satu bonus kan! Jom sihat luar dan dalam! =)






Dapatkan Omega Guard anda sekarang!

Call/SMS/WhatsApp: 0163314797
PM saya untuk dapatkan harga istimewa!


Regards,
Marina, ibu Zidane =)